SSDV-logga
  • Start
  • Stipendier
  • SSDV:s Fortbildningsstipendium

SSDV:s Fortbildningsstipendium 2022

Tyvärr har vår sponsor inte möjlighet att dela ut detta stipendium för 2022. Vi hoppas återkomma nästa år.

 

SSDV:s Fortbildningsstipendium 2021:

Svenska Sällskapet för Dermatologi och Venereologi har med stöd av Janssen-Cilag AB instiftat ett fortbildningsstipendium. Syftet med stipendiet är att stödja Sveriges dermatovenereologers fortbildning genom att finansiera studiebesök på "centers of excellence" eller möjliggöra speciella utbildningar. Målet är att stipendiaten eller stipendiaterna skall få möjlighet att på sin hemmaklinik implementera nya tekniker, diagnostiska metoder eller behandlingar som kräver utbildning på extern klinik eller deltagande på särskild kurs.

Vem kan söka?

Alla SSDV:s medlemmar har möjlighet att ansöka om stipendiet.

Stipendiesumma

Sammanlagt 50 000 kr kan fördelas på 1-3 stipendiater. Pengarna skall användas för att finansiera kostnaderna för resa, logi och eventuell kursavgift men inte för att täcka kostnader för stipendiatens lön eller personliga kostnader under studiebesöket eller utbildningen. Stipendiet är inte avsett för finansiering av resor till kongresser.

Ansökan

Ansökan ska innehålla en projektbeskrivning på maximalt 2 sidor (syfte, mål, relevans, tidsplan och budget skall stå med) samt CV med publikationslista.

Ansökan skickas till:

SSDV:s kansli
Agneta Andersson
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

SSDV tillhanda senast: 1 mars 2021. Förlängt till den 26 mars 2021.

Bedömningskommittén

Är ännu inte utsedd. Beslut och meddelande till pristagarna beräknas till den 22/3 7/4. Efter beslut om stipendiat(-er) kommer Janssen-Cilag att få ta del av ansökningarna.

Krav på stipendiaten

Alla stipendiater skall redovisa utlägg för studiebesök eller utbildning efter att dessa har genomförts. En reserapport skall också skrivas inom 1 år efter genomförd resa/utbildning för publikation i SSDV:s medlemstidning "Dermatologi & Venereologi".

Sponsor

Janssen-Cilag AB

 

Se lista på tidigare pristagare

Svenska Sällskapet för Dermatologi och Venereologi

Adress:  SSDVs kansli, Att: Agneta Andersson, S:t Johannesgatan 22, 753 12 Uppsala. E-mail: info@ssdv.se