SSDV-logga
  • Start
  • Svenska Dermato-Epidemiologiska Nätverket, SveDEN
  • Kommande kurser och workshops

Kommande kurser och workshops

Uppdaterad 2017-11-10

19:e Vadstena-möte i Dermatoepidemiologi 8–9:e mars 2018

Evidensbaserad medicin - ett verktyg att rätta sig efter i den kliniska vardagen? Kan vi lita på våra kliniska guidenlines?

SveDEN och Hudkliniken i Linköping inbjuder till vårt nittonde fortbildningsmöte i dermato-epidemiologi. Mötet hålls enligt nygammal tradition i klosterstaden Vadstena.

I den kliniska vardagen träffar vi ofta på situationer där stöd behövs inför beslut som kan ha stor betydelse för patientens vård. Vi vänder oss till ”evidensen” och har oftast tilltro till rådande guidelines. Det är förväntat av oss att ha förståelse för de krav på strukturer och tillförlitlighet som gäller för sådana dokument. Vid detta Vadstenamöte vill vi bygga på våra kunskaper och färdigheter inom området.

Prof. Dr Alexander Nast från Berlin och ansvarig för COCHRANE samt kollegor från SBU kommer att hjälpa oss att belysa metoder och erfarenheter från evidensbaserad medicin. Dessutom kommer vi återigen med hjälp av SveDENs ”husstatistiker” docent Hans Stenlund titta på basala koncept som power och konfidensintervall men även grunden för meta-analys och dess tillförlitlighet.

Tid kommer också att finnas för diskussion av utvalda forskningsprojekt, pågående eller under planering. Fortbildningsmötet lämpar sig även för ST-läkare (del av delmål 2:15,21) speciellt om de planerar sitt förbättringsprojekt eller sitt vetenskapliga projekt.

Vi startar med lunch kl. 12.00 på Klosterhotellet i Vadstena torsdagen den 8 mars 2018 och slutar kl. 15.00 fredagen den 9 mars. Detaljerat program kommer senare. Konferensavgiften är SEK 2,000. Deltagaren betalar också boende och resekostnader. Intresseanmälan kan göras till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Svenska Sällskapet för Dermatologi och Venereologi

Adress:  SSDVs kansli, Att: Agneta Andersson, S:t Johannesgatan 22, 753 12 Uppsala. E-mail: info@ssdv.se