SSDV-logga

Euromelanoma 2017

SSDVs Sektion för Dermatologisk Kirurgi och Onkologi (SDKO) vill bjuda in samtliga hudkliniker i Sverige (såväl inom offentlig och privat sektor) att delta i Euromelanoma Vecka mellan 15 och 20 maj 2017 (vecka 19).

 Euromelanoma är en europeisk satsning för att förebygga och tidigt upptäcka malignt melanom och andra former av hudcancer. Projektet drivs av Euromelanomagruppen (www.euromelanoma.org) en s k 'task force' inom EADV. Över 30 europeiska länder deltar i projektet. I många av dessa länder deltar över 50% av hudläkarna varje år.

Modellen som föreslås i Sverige är att man har öppen mottagning med bokade tider och att patienterna betalar för besöket som vanligt. En åldersgräns på minst 18 år rekommenderas. Genom media kan vi utbilda och ge råd om solvanor/egenkontroll som når ut i större utsträckning till samhället.?xml:namespace prefix = "o" ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /

Varje år genom kampanjen har vi lyckats att hitta bortsett flertal melanom ett stort antal basaliom och skivepitelcancrar, dvs vi har gjort skillnad för ett ansenlig antal patienter . Tack för ert engagemang!

I Sverige kommer som vanligt kampanjen 2017 att stödjas av flertal sponsorer. För att alla ska få material i tid skulle vi vara tacksamma om besked avseende antal dagar, tider samt boknings system (mina vårdkontakter, euromelanomaday.se, egna websidor eller telefon bokning) till koordinator, Ada Girnita ( Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) innan 10 mars 2017.

 

Svenska Sällskapet för Dermatologi och Venereologi

Adress:  SSDVs kansli, Att: Agneta Andersson, Månskensvägen 2E, 743 35 Storvreta. E-mail: info@ssdv.se