SSDV-logga

Pedagogiskt pris 2017

Vi gratulerar Magnus Lindberg som erhållit SSDV:s pedagogiska pris efter nominering från sina kollegor:

MagnusLindberg Magnus Lindberg, Örebro

Motiveringen: Professor Magnus Lindberg har under hela sitt yrkesverksamma liv brunnit för forskning och utbildning. Med sitt lugn, sin pondus, sin breda kunskap och sitt varma sätt inger han förtroende och skapar trivsel. Magnus Lindberg är involverad i all forskning och utveckling inom dermato-venereologin i Örebro. Han har varit starkt drivande i utformningen av innehållet i läkarutbildningen i Örebro, vilket medfört att det dermato-venereologiska området fått stor plats. Han

uppskattas stort för sina många och återkommande föreläsningar för studenter, kollegor och annan vårdpersonal. På kliniken är Magnus Lindberg en stor inspirationskälla genom att alltid se möjligheterna i små som stora projekt. Han har en positiv nyfikenhet och ett genuint människointresse och lyfter ständigt fram vikten av utrymme för forskning och utveckling, en bra motvikt mot dagens produktionskrav. Magnus Lindberg har alltid tid att svara på frågor och att dela med sig av sin erfarenhet. Magnus Lindberg har varit handledare i en rad skilda projekt, alltifrån områden som molekylärbiologi, epidemiologi till livskvalitet vid hudsjukdomar.

Med anledning av sin stora bredd inom forskning och utbildning och mångåriga insats för dermatologins utveckling både lokalt och nationellt är Magnus Lindberg en värdig mottagare av SSDV:s pedagogiska pris 2017.

 

Svenska Sällskapet för Dermatologi och Venereologi

Adress:  SSDVs kansli, Att: Agneta Andersson, Månskensvägen 2E, 743 35 Storvreta. E-mail: info@ssdv.se