SSDV-logga
  • Start
  • Nyheter
  • Brev till medlemmarna från ordförande juni 2017

Brev till medlemmarna från ordförande juni 2017

Bästa SSDV medlemmar.

Den 9-11/5 begav sig 249 deltagare och därav 128 kollegor i landet till Jönköping för vårt årliga vårmöte. Det var tidig vår i luften och vyerna över Vätterns vattenspegel var hänförande. Styrelsen för SSDV kan sammanfatta ett mycket lyckat vårmöte i Jönköping med intressanta presentationer från sektioner och intressegrupper samt från ett flertal inbjudna 

föredragshållare. Vi som var där fick ta del av det senaste inom klinik och vetenskap där ämnen från när och fjärran presenterades. Vårmötet ger stora möjligheter till nätverkskapande mellan kollegor från norr till söder och det sociala programmet blev en svårslagen höjdare som sent skall glömmas. Sammantaget vill jag å styrelsens och alla medlemmars vägnar tacka Hudkliniken Ryhov i Jönköpings län som var våra värdar dessa dagar, för ett fantastiskt väl genomfört arrangemang i en mycket trivsam miljö. Stort tack också till alla övriga som bidragit till programmet.

SSDV har glädjen att meddela att en ny hedersmedlem är utsedd, professor emerita Inger Rosdahl från Linköping.

Vi har haft nöjet och förmånen att dela ut en rad stipendier. Ett av dessa är nyinstiftat för i år och inriktar sig mot venereologi där initiativtagare är sektionen för venereologi. Jag vill tacka alla samarbetspartners som ger SSDV möjligheten att utse nya stipendiater som i sin tur stimulerar och ger möjlighet till excellens inom fortbildning, forskning, kvalitetsarbete samt patientnära utvecklingsarbete. Sammantaget vill vi gratulera alla 18 pristagare 2017.

Föreningens årsmöte hölls under torsdagen. Här beslutade medlemmarna bland annat om nya regler vid ansökan av medlemskap. I årsmötesprotokollet kan ni ta del av detaljerna som kommer att återfinnas på hemsidan så fort detta är justerat.

Några ytterligare blänkare som jag kort vill nämna här.

  • Behandlingsrekommendationer för systembehandling av psoriasis har tagits fram av intressegruppen för psoriasis som finns att ta del av på hemsidan.
  • Medlemmarna har beslutat om att inrätta en intressegrupp för fortbildning. Överläkare Kirsten Küssner, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Hudkliniken Uddevalla kommer vara kontaktperson och sammankallande till gruppen som har fått i uppdrag att se över rekommendationer för fortbildning för våra specialister. Vi har några som redan anmält intresse men här behövs fler som vill delta i detta arbete, och efterlyser både nyfärdiga och mer erfarna specialister samt representanter från akademin. Tveka inte, kontakta Kirsten och anmäl ert intresse.
  • Det beslutades också om att inrätta en intressegrupp för vårdvalsfrågor. Initiativtagare är Lena Holm som är verksamhetschef på hudmottagningen, Sophiahemmet. Utformningen av arbetsgruppens uppdrag kommer att upprättas i samråd med styrelsen under hösten.

Så mycket mer avhandlades under vårmötet och årsmötet, vilket ni kommer kunna ta del av i ett heltäckande reportage i nästa nummer av D&V som kommer i brevlådan i slutet av sommaren.

Bästa sommarhälsningar,

Katarina Lundqvist

Ordförande SSDV

Svenska Sällskapet för Dermatologi och Venereologi

Adress:  SSDVs kansli, Att: Agneta Andersson, S:t Johannesgatan 22, 753 12 Uppsala. E-mail: info@ssdv.se

Sidvisningar (Sen 1 januari 2014):
351604